RTS Ervaringen

Door MindWarp op woensdag 19 maart 2008 13:05 - Reacties (13)
Categorie: Games, Views: 4.164

Vroeger,
vroeger, toen had je -ineens uit het niets- een nieuw spelgenre: de RTS. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de exacte geschiedenis niet ken, maar wie is niet dit genre ingerold met Dune2: The building of a dynasty? Toen ik het zag was ik meteen verkocht. Het leek allemaal erg moeilijk, want je moest veel dingen tegelijk in het oog houden. units bouwen, geld verdienen, verdedigen, aanvallen...

Maar de leercurve was zodanig dat je vanaf ongeveer halverwege een goede strategie had bedacht:
Een ondoordringbare muur van rocket-turrets, wat caryalls om de harvesters op en neer te transporteren en vervolgens wat rocketlaunchers en siege tanks om het karwei af te maken. recht-toe, recht-aan! En vooral dodelijk.
Warcraft 2 was ook snel uitgespeeld en vanaf dat moment kwamen er steeds meer RTS games op de markt. Een prima ontwikkeling wat mij betreft.
Ik was zoals velen vooral fan van de C&C, red alert, Starcraft en TA games.

Toch ben ik er een tijdje tussenuit geweest. Racegames, Adventuregames en Shooters boeiden mij wat meer en ook moest er ruimte gemaakt worden voor de studie, het werk en de vriendin.

Toch blijft het kriebelen... De controle over een oorlogvoering te hebben vanuit je luie stoel; het blijft een goed spelconcept. Daarom heb ik gisteren Supreme Commander maar gekocht en geïnstalleerd. Mijn pc trekt het gelukkig net (later dit jaar komt er budget voor een nieuwe game-pc).

En wat blijkt?
Ik kan er niets meer van. Het eerste level dat ik speelde, heb ik meer dan een uur over gedaan en bij de start van het tweede level duizelde het me al bijna voor de ogen. Alles komt met hoge snelheid op je af; je maakt units niet meer per stuk, maar per 100 en als je te enthousiast bent met je leger, is het al kapot voordat je voorbij de eerste turrets van de vijand bent.
Lucht, land, water: van alle kanten dreigt het gevaar. De tegenstander komt van alle kanten tegelijk. Je kunt je niet meer verstoppen en de kans is groot dat je afgemaakt bent, voordat je precies snapt wat er mis ging. Ik ben overduidelijk te roestig geworden voor het spelen van RTS-games.

Dit alles is natuurlijk het mooiste dat je als RTS-gamer kan overkomen!! Ik ben voorlopig in ieder geval weer verslaafd!